Modelbanen van leden

De bedoeling is dat dit onderdeel van de website alsmaar groeit conform de “slogan” van onde vereniging: “Trix Express Vrienden voor Trix Express Vrienden”.

Iedereen die iets van zichzelf wil publiceren, hetzij over zijn of haar modelspoorbaan, over de treinenverzameling, over een stukje historie of die een technisch aspect van Trix Express wil belichten etc., krijgt hier de gelegenheid voor. Lever de tekst zonder opmaak in Word-format aan bij de secretaris van de TEVVN. Vervolgens wordt het door de webmaster op de site gezet. Aan u is de keus om anoniem te blijven of met vermelding van uw naam op de website te staan. Het is niet de bedoeling om hier advertenties te plaatsen. Daar zijn genoeg andere media voor.

Krantenartikel Clubdag Ederveen 17 maart 2018:
Artikel

Reparatie documentatie:
Reparatie BR-42

Prachtige banen in aanbouw:
Trixbaan 1, Anoniem
Trixbaan 2, Rutger Luiten
—-> UPDATE Trixbaan, Rutger Luiten
Trixbaan 3, Arnold Kersten
Trixbaan 4, Henk Meijvogel
Trixbaan 5, Albert Hogendoorn

Opa en oma Kersten hebben de ketelwagons naar de kleinkinderen vernoemd. Dit is gedaan n.a.v. het overlijden van een drieling.
De laatste Aral heeft inmiddels ook een naam: Benjamin.
Eerbetoon aan de kleinkinderen

Via de volgende link komt u op Youtube:
Omgebouwde locomotieven naar Trix Express

Een leuk stukje van een Trix-vriend:
Als kind speelde ik met mijn broers heel veel met onze Trix Express trein.

Ik weet nog wel dat ik ook wel bij vriendjes speelde die Märklin hadden en uiteraard werd er een hoop gekibbeld, welk merk nou het beste was! Je wordt ouder, je ouders worden ouder en op zekere dag gaan je ouders kleiner wonen en bij het opruimen van de zolder van mijn ouderlijk huis in Arnhem kwam die oude Trix tevoorschijn!

Allerlei oude herinneringen maakte dat los. De hele set verdween uiteindelijk ongebruikt op mijn zolder, in een oude koffer. Maar dat is geen plek voor die mooie spullen als je weet dat Trix Express nog steeds liefhebbers heeft in het land. Via Google kwam ik “TEVVN op het spoor” en ben in contact getreden met Fred van Slobbe.

Ik ben dankbaar en blij dat hij mij kon helpen om die “oude Trix van ons een nieuw thuis te geven.”

Ernst-Jan Nieland